1. Heldere menustructuur

Houd de navigatie zo simpel mogelijk. Liever geen submenu’s. Zet de navigatie eens voor jezelf op papier. Dat is vaak heel verhelderend.

2. Lettergrootte

Gebruik minstens 14 pixels voor je lettergrootte. Dat formaat is goed leesbaar op zowel de grotere schermen als mobiele schermen. 16 pixels is ook prima

3. Kleur van het lettertype

Zorg voor voldoende contrast tussen het lettertype en de achtergrond. Zwarte letters op een witte achtegrond zijn het beste leesbaar. Rode letters op een groene achtegrond zijn niet zichtbaar voor mensen die kleurenblind zijn. Wist je dat er een tool bestaat om dit te checken? Colorable Je kunt de kleurcodes invullen en dan krijg je meteen een “rapportcijfer” voor de combi.

4. Witruimte

Gebruik genoeg witruime in de teksten, Natuurlijk tussen een kopje en een alinea, maar ook tussen de regels. Als je dit niet doet krijg je één groot blok letters. Dat leest niet prettig. Kijk maar eens:

5. Duidelijke links

Laat duidelijk zien waar een link achter zit. Dat kan door een andere kleur of door tekst te onderstrepen, Dit is een link naar de contactpagina.

6. Snelheid van je website

Hoe snel is jouw website?

7. Responsive

Zorg dat je website Responsive is. Dat wil zeggen dat je website niet alleen op grote schermen goed leesbaar is, maar ook op mobieltjes,

8. De eerste indruk telt.

In amper 2,6 seconden heeft een bezoeker een mening gevormd over je site en bijgevolg over je bedrijf. En maar liefst 94% van de eerste indrukken van website bezoekers zijn design gerelateerd.Less is more. Houd de homepage overzichtelijk.

9. Zet op elke pagina een Call-to-action

Is op jouw website op elke pagina het doel duidelijk? Wat wil jij dat mensen op die pagina doen? Offerte aanvragen? Emailadres achterlaten? Wat hebben bezoekers aan die pagina? Zorg voor duidelijke call-t-actions (buttons).

10, voorkom keuzestress

Zet niet 1001 opties achter elkaar. Dat leidt niet tot duidelijkheid, maar tot keuzestress. Daardoor haken bezoekers af.

11. Contactinformatie

Zorg dat op alle plekken op je website de contactinformatie duidelijk te zien is. Hoe kunnen bezoekers je bereiken? Maak hier geen zoekplaatje van. Als mensen niet snel je telefoon of mailadres kunnen vinden, zijn ze weg.

12 Richt je op je ideale klant

“Wij hebben de meeste ervaring en wij zijn de beste, de goedkoopste…..”
Pff, lekker belangrijk.Hier zit een bezoeker echt niet op te wachten. Hij wil lezen “What is in it for me? Wat heb ik hier aan?
Schrijf over de oplossingen die jij kunt bieden. “Schrijf niet “Wij zijn de goedkoopste”, maar “Bespaar geld”.

Hoe hoog scoort jouw website? Douze points? Maak een afspraak en ik vertel het je.

.

Loading...

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest

Share This