Wanneer heb jij voor het laatst kritisch naar je website gekeken?

5 dingen die je van je website moet verwijderen

De tijden veranderen snel. Daarom is het belangrijk je website up-to-date-te houden. Check daarom regelmatig of er geen achterhaalde en overbodige  inhoud op je website staat.

Neem vandaag eens de tijd om kritisch je website langs te lopen en alles weg te halen wat niet goed werkt of wat je bezoekers afleidt van je artikelen of producten. Om je te helpen heb ik hier een top 5.

1. Video die automatisch afspeelt

Niet doen: video’s met geluid die automatisch afspelen als je een website bezoekt. De meeste mensen vinden dit net als ik mega irritant en klikken dan ook gauw weg. Zo verlies je dus bezoekers. Maar je zegt toch altijd dat video’s het heel goed doen? Ja, dat is ook zo, maar laat ze niet

! Actie: verwijder video’s die automatisch afspelen.

2. Foto’s van anderen

Gebruik jij foto’s voor je website van Pinterest, Instagram of Google? Niet doen. Je weet dan niet of er copyright op zit. Je loopt het risico op hele hoge boetes als je zomaar foto’s publiceert die je van het internet hebt gehaald.

Stockfoto’s is een ander verhaal. Die kun je gewoon gebruiken. Ik gebruik zelf vaak foto’s van Pixabay. Deze zijn rechtenvrij en kun gewoon gebruiken, ook commercieel. Lees ook: gratis stockfoto’s.

! Actie: Verwijder alle afbeeldingen die je niet zelf gemaakt hebt of die niet rechtenvrij zijn.

3. Dode links

Zorg ervoor dat elke link op je website ook daadwerkelijk naar een bestaande pagina linkt. Wanneer je bezoekers een lelijke melding krijgen dat de pagina niet bestaat haken ze natuurlijk gauw af. Dat is jammer. Het is ook slordig en slecht voor je zoekmachineoptimalisatie (Google.

Twee tips: maak een goede 404 pagina en gebruik een plugin als Broken Link Checker.

! Actie: verwijder dode links.

4. Ongebruikte plugins

Het is slim om eens in de zoveel maanden je plugins te bekijken en alle plugins te verwijderen die je niet meer gebruikt, die niet goed werken of die niet meer worden bijgehouden en verouderd zijn. Hoe minder plugins je hebt, hoe sneller je website kan laden en hoe beter WordPress zal werken.

! Actie: verwijder ongebruikte en/of verouderde plugins.

5. Taalfouten

Check je website op taalfouten. Maar waarom eigenlijk? Zo erg zijn een paar foutjes in je tekst toch niet? De bezoekers snappen toch wat je bedoelt? Ja, dat is zo, maar als je website stikt van de taalfouten zegt dit veel over jou. Slordig is de eerste reactie die mensen dan hebben. Ze zullen hierdoor geen vertrouwen in je krijgen. Bezoekers zien jou dan niet als de expert waar ze nu juist naar op zoek zijn. Onzeker over de taal? Laat de teksten dan eens lezen door iemand die er verstand van heeft.

!Actie: check je teksten op taalfouten.

En nu jij: kom je snel in actie? 

En kom je er niet uit? Neem dan even contact met me op. Dan lopen we samen je website even door.

afspraak maken

 

Loading...

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest

Share This