Selecteer een pagina
tips snellere website

Een snelle website is belangrijk. Gebruikers zijn ongeduldig. In 2 – 5 seconden beslissen ze of ze op een pagina blijven of je site weer verlaten. Hier zijn 5 tips om je website nóg sneller te maken en beter te laten scoren in Google.

1 De basis: de hosting

De basis moet goed zijn. De basis voor je website is je host. Want je website draait op de server van je host. Als een hostingbedrijf bijvoorbeeld niet is geoptimaliseerd voor WordPress, waarop jouw website draait, dan vertraagt dit enorm.

2 Optimaliseer je afbeeldingen

Afbeeldingen en foto’s zijn heel belangrijk voor je website: een beeld zegt meer dan 100 woorden! Maar pas wel op: foto’s met een te grote resolutie vertragen je site. Met programma’s als Photoshop, Gimp, Pixlr of Voorvertoning (Mac) kun je de resolutie eenvoudig aanpassen. Probeer ook meteen de afmeting aan te passen. Je kunt hiervoor ook een plugin gebruiken, zoals tinypng.com/

3 WordPress Plugins

Plugins zijn superhandig. En overal is wel een plugin voor te vinden. Dat is handig, maar ook een valkuil. Elke plugin zorgt er ook voor dat je website iets trager laadt. Beperk het gebruik van plugins daarom. Nog twee belangrijke tips: houd de plugins up-to-date en verwijder ongebruikte plugins

4 Opschonen van je website

WordPress bewaart alle revisies van je pagina’s, SPAM-berichten, trackbacks en pingbacks. En ook als je een bericht hebt weggegooid in de prullenbak zit deze nog wel in je database. Vervuiling dus. Daarmee loopt je website snel vol. Haal dus maar de bezem door je website. Hoe?Met een plugin 😉 Als je alles in één handomdraai wilt opschonen, gebruik dan de plugin WP-Optimize.

5 Pingbacks en Trackbacks uitschakelen

Pingbacks en Trackbacks zijn twee methoden om andere blogs te laten weten dat jij een link naar hen hebt gebruikt, en omgekeerd. In vele gevallen is het SPAM. Daarom adviseer ik deze niet te gebruiken. Uitschakelen doe je in je WordPress Dasboard bij Instellingen -> Reacties of Discussie.

Meten = weten

Maar hoe snel is je website dan? Hoe scoort jouw website? Jij wilt natuurlijk een goed scorende website. Via www.gtmetrix.com test je jouw website op verschillende gebieden en krijg je precies te zien op welke gebieden jij je website nog kan verbeteren! Doen dus ..

Heb je een vraag? Laat het me weten en reageer op dit bericht of stuur me even een mailtje .

Hoor graag van je

Dieneke

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven