Selecteer een pagina

Maak altijd een back-up voordat je aan een grote wijziging begint. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En als je geen back-up hebt ben je ineens alles kwijt. Goede hostingbedrijven geven dit als extra service. Gaat er dan iets mis met je site dan kun je met een druk op de knop een eerdere versie terugzetten.

laptop

Heb je die luxe niet dan zul je zelf aan de bak moeten. Dat is met WordPress ook niet heel erg ingewikkeld, want ook hier zijn plugins voor.

Mijn advies is de plugin UpdraftPlus te gebruiken. Met deze plugin kun je een volledige back-up maken van je website en deze opslaan in de cloud (zoals bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive) , downloaden naar je computer of mailen naar je mailadres. Je kunt een backup laten maken van de gehele website of van geselecteerde bestanden.

Dit doe je allemaal vanuit het WordPress dashboard.

Als je al backups hebt gemaakt kun je met UpdraftPlus ook eenvoudig back-ups rechtstreeks weer herstellen.

De plugin heeft naast de gratis versie ook een betaalde versie. Met deze premium versie kun je ook websites migreren of klonen, databases zoeken en vervangen meerdere websites ondersteunen en nog verschillende andere functies.

Prijs Updraft Premium vanaf $ 70 bij inschrijving, daarna $ 42 per jaar.

UpdraftPlus is de meest populaire plug-in voor WordPress-back-ups op de markt. Het heeft meer dan 2 miljoen actieve installaties en een gemiddeld waardering van 4,9 bij een maximum van 5 sterren!

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven