Berichten inplannen op je WordPress website

Hoe kom je de vakantie rustig door? Door berichten in te plannen. Dat kan ook bij je WordPress Website. 

Hoe doe je dat? 

Als je een bericht of pagina gemaakt hebt klik je op de bekende blauwe knop [Publiceren], tenminste zodra je de pagina hebt aangemaakt. Daarna is de tekst op de knop gewijzigd in [Bijwerken]. Het bericht is meteen gepubliceerd. Maar je kunt hier ook een andere datum invullen: volgende week of maand of …..

Onder de blauwe knop zie je [Publiceren en daarnaast als blauwe link [onmiddellijk] of je ziet (als de pagina al gepubliceerd is [Publiceren] en de datum er als link naast. 

bericht plannen

Klik je op die link dan kun je een specifieke datum en tijd invoeren. En dan even op de blauwe knop klikken. Als je een datum in de toekomst hebt ingevuld staat die knop nu op [Inplannen].

Dit is super handig voor je blog bijvoorbeeld. Als je helemaal in de flow zit van het schrijven van blogs over een bepaald onderwerp is het niet slim om ze meteen allemaal tegelijk te publiceren. Plan ze in, bijvoorbeeld 4 weken achter elkaar op de maandag. Dan ben je voor de hele maand al klaar wat bloggen betreft. Voel je de tijdwinst? Heerlijk he! 

Je kunt zelfs berichten in het verleden plannen!