Selecteer een pagina
beheerder website

Hoe geef je iemand anders toegang tot je WordPress site? Je kunt je eigen inloggegevens geven, maar dat is natuurlijk niet รฉcht veilig. Je kunt beter een nieuwe gebruiker toevoegen.

Iemand anders toegang geven tot je website

Als je iemand anders als gebruiker toevoegt dan kun je tevens aangeven hoeveel โ€˜rechtenโ€™ deze gebruiker heeft binnen de website. Zo kun je iemand het recht geven om alleen teksten aan te passen. Een auteur heeft immers geen toegang nodig tot de instellingen of wellicht de bestellingen in je webshop. Maar misschien wil je juist iemand die alleen bij de bestellingen kan om deze af te handelen. Je kunt bij het toevoegen van een gebruiker dus aangeven welke ‘rol’ iemand op je website krijgt. Bijkomend voordeel is dat je deze gebruiker ook weer kunt verwijderen of de rechten kunt afnemen wanneer deze geen toegang tot je website meer nodig heeft.

Een nieuwe beheerder toevoegen

Zo kun je ook een nieuwe beheerder toevoegen.

-> Log in op je WordPress site en ga links in je dashboard naar [Gebruikers] -> Nieuwe toevoegen en kies de rol die deze nieuwe gebruiker krijgt.

Dan kom je op een pagina waarbij je een nieuwe gebruiker kunt toevoegen. Vul alle gegevens in en kies onderaan bij rol voor [Beheerder]. Dat is belangrijk, omdat je overal bij moet kunnen.

beheerder website

! Let op: een beheerder heeft alle rechten op een website, dus ook het verwijderen van andere beheerders (jou!). Waarom dan toch een tweede beheerder? Mocht je om de een of andere manier niet meer kunnen inloggen, dan kan deze tweede beheerder je account weer herstellen. Let dus op wie je als 2e beheerder toevoegt.

Jezelf als tweede beheerder toevoegen.

Jezelf als tweede beheerder toevoegen kan ook als je 2 verschillende mailadressen hebt. Elke gebruiker heeft namelijk een eigen emailadres. Stel dat je beheerder bent met mailadres info@website.nl. Een ander mailadres van jou is naam@gmail.com. Dan kun je ook met dit mailadres een beheerder aanmaken.

Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan even contact met me op?

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven