Selecteer een pagina

Vaak zie je op een webshop onder een bepaald product een rijtje gerelateerde producten. Best logisch, want als je product x leuk vindt geldt dat misschien ook wel voor product y. En als webshop eigenaar wil je natuurlijk dat een bezoeker zo veel mogelijk producten in haar mandje doet.

In WooCommerce zit een ingebouwd functionaliteit waarmee je zelf gerelateerde producten kunt toevoegen aan producten. Hoe doe je dat?

Wat zijn gerelateerde producten?

gerelateere-producten
(posters van yesvisuals)

Een gerelateerd product kan een product zijn dat er op lijkt of dat er bij past. Verkoop je bijvoorbeeld een cadeauset van een bepaald merk dan kun je heel goed een cadeauset uit een ander genre of met een andere geur laten zien. 

Een gerelateerd product kan ook een toevoeging zijn. Als je strijkijzers verkoopt zou een strijkplank een gerelateerd product kunnen zijn. 

Een gerelateerd product kan ook een duurdere versie zijn. Je verkoopt bijvoorbeeld een wollen sjaal. Dan kan een gerelateerd product een jas of trui zijn waar die sjaal prachtig bij past.

Met het laten zien van gerelateerde producten probeer je dus extra producten te verkopen. Vergelijk het maar met de “lekkere” dingen bij de kassa. Je was niet van plan een chocoladereep te kopen, maar nu je bij de kassa staat te wachten en die reep ziet krijg je er best wel trek in …?

Gerelateerde producten instellen in WooCommerce

Om gerelateerde producten in te stellen bij een bepaald product moet je natuurlijk eerst naar dat product gaan. Bij [Productgegevens] klik je dan op [Gerelateerde producten]
(afb)
Je kunt dan gerelateerde producten selecteren bij Upsells of Cross-sels.

Wat zijn upsells?

Upsells zijn producten die een upgrade zijn van het product. Ze zijn duurder of hebben een betere kwaliteit.

Wat zijn Cross-sells?

Cross-sells zijn eigenlijk “extra’s”. Je probeert de verzoeker te verleiden er nog iets bij te kopen, om impulsaankopen te doen. Koop je een bos bloemen? Dan misschien nog een vaas er bij? 

Gerelateerde producten instellen in WooCommerce

Nu je weet wat gerelateerde producten, upsells en crossells zijn kun je gerelateerde producten gaan toevoegen. We gaan weer naar een product en selectereen hier producten bij.

gerelateerde producten toevoegen


Je hoeft hierbij niet te kiezen voor 3 upsells OF 3 Cross-sells. Je kunt ze ook combineren, bijvoorbeeld 1 upsell en 2 cross-sells.

Misschien heb je helemaal geen gerelateerde producten ingeschakeld, maar zie je ze wel. Dat kan. Dat is afhankelijk van het thema dat je gebruikt. Dan kan het zomaar zijn dat het systeem hier producten plaatst die je er totaal niet bij vindt passen. Dan weet je nu hoe je dat moet doen.

Heel veel succes met je webshop!

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven