Pagina met inschrijfformulier van je mailprovider

Pagina met inschrijfformulier van je mailprovider

Om het formulier van je mailprovider (Mailchimp, Active Campaign, Mailblue, La Posta) op je pagina te krijgen maak je een formulier aan bij je mailprovider. Ik heb dit gedaan bij La Posta. Zodra ik dit gedaan heb krijg ik een code, waarmee ik het formulier op de pagina kan plaatsen. (embedden) In dit voorbeeld ziet het er dan zo uit:

Leuk dat je me wilt volgen. Laat je mailadres achter en je blijft helemaal op de hoogte.

Link naar een formulier op je website

Link naar een formulier op je website

Ik kreeg de vraag of je een directe link kunt maken naar een formulier dat staat op een pagina op je website? Zo ja, waar kun je die url dan vinden?

Contactformulier of inschrijfformulier nieuwsbrief

Ja, dat kan. Maar eerst moet je weten om wat voor soort formulier het gaat. Gaat het om een contactformulier waarbij de inhoud in jouw mailbox terecht komt, zodat jij hier op kunt antwoorden. Of gaat het om een formulier dat je hebt gemaakt bij je mailprovider (Mailchimp, Active Campaign, Mailblue) waarbij bezoekers zich kunnen inschrijven?

Link naar contactformulier op je website

Om een url te maken naar het contactformulier moet je een aparte pagina maken met dit formulier er op. In dit voorbeeld wordt het formulier gebruikt om een bel-intake aan te vragen. Ik noem deze pagina dan {Aanvragen proefmonster[. De url zal dan zijn https;//www.sitevisie.com/aanvragen-bel-intake.

Link naar inschrijfformulier Nieuwsbrief

Een link naar een inschrijfformulier bij je mailprovider werkt anders. In dit voorbeeld ga ik uit van La Posta. Maar het werkt bij andere provider ook zo. Eerst maak je een lijst waarop mensen komen te staan die zich inschrijven. Dan maak je een inschrijfformulier aan. Ik ga er voor dit voorbeeld niet verder op in, maar mocht je hier vragen over hebben, neem dan even contact met me op. Zodra je een formulier hebt gemaakt voor een lijst zijn er 2 mogelijkheden

  1. Directe link van je mailprovider: link nieuwsbrief
  2. VIa code op een websitepagina: Pas het formulier aan qua layout en plaats dit op een pagina op je website. Je krijgt hiervoor een code, Plaats deze code op een pagina of widget op je website. Sla de pagina op. De link naar deze pagina is dan de link naar jouw formulier. In dit voorbeeld: https://www.sitevisie.com/inschrijfformulier-mailprovider/
  3. Via een plugin (als je mailprovider deze heeft). Dan kun je simpel de lijst aanvinken als nieuw element op een pagina.

Waarom zou je een link naar ene formulier willen maken? Bijvoorbeeld om deze in je nieuwsbrief, folder of persbericht te zetten.

Veel succes en kom je er niet uit, naam dan even contact met me op.

Bericht of pagina zonder menu

Bericht of pagina zonder menu

Een landingspagina is een pagina waarbij je geen afleiding hebt: geen menu aan de bovenkant, geen zijbalken, alleen de inhoud van de pagina. Met een of meer buttons, dat dan weer wel. Op deze manier worden bezoekers aan de hand genomen om zo snel mogleijk op de knop te drukken om vervolgens terecht te komen waar jij dat wilt: die aanbieding, aankoop of het contact-, offerte-formulier.

Code

Veel thema’s hebben een demopagina van een landingspagina die je kunt gebruiken. Heb je die niet, dan kun je ook code gebruiken. Zet dan bij de bewuste pagina de volgende CSS code:

.single .nav {

display: none;

}

Deze CSS verbergt het menu namelijk.

Menu aanmaken

Menu aanmaken

Het menu bestaat uit een aantal links naar belangrijke pagina’s. Meestal staan deze links in een bovenbalk. Het menu in je website is belangrijk. Het menu moet je bezoekers immers de weg wijzen naar jouw belangrijkste pagina’s.

Je website is geen boek, waarbij je begint bij bladzijde 1 (de homepagina) en dan doorleest tot het einde. Bij je website weet je nooit op welke pagina je bezoekers binnenkomen. Dit kan heel goed de homepagina zijn maar ook een heel andere pagina die ze via Google (of een andere zoekmachine) gevonden hebben. Het menu moet dus duidelijk zijn.

Menu aanmaken

Pagina aan menu toevoegen

Als je een nieuwe pagina hebt aangemaakt wordt deze niet automatisch aan het menu toegevoegd. Wat moet je dan doen?

–> Ga naar [Weergave] en dan naar [Menu’s]
–> Selecteer het menu waar je de pagina aan toe wilt voegen. Heb je maar 1 menu dan worden geen keuzeopties weergegeven. Heb je hier helemaal geen menu? Maak dan eerst een menu aan.  
–> Vink aan de linkerkant de nieuwe pagina aan en klik op de knop [Aan menu toevoegen]

De pagina is nu onderaan het menu toegevoegd. Je kunt de pagina vervolgens gewoon met je muis slepen naar de juiste plaats.

Standaard staat de homepage links in de menubalk en de contactpagina rechts. In het beheergedeelte betekent dit dat de homepage bovenaan staat en de contactpagina altijd onderaan. 

Staat alles in de juiste volgorde? Sla het menu dan op. 

Welk WordPress thema is dit?

Welk WordPress thema is dit?

Soms kom je wel eens een website tegen waarvan je denkt: He, is dit ook gemaakt in WordPress? Zo zou ik het ook wel willen. Of: dat is een goed idee, hoe is dat gemaakt? 

thema wordpress

WordPress Thema en Plugin detector

Dan kun je natuurlijk in de broncode op zoek gaan naar het thema dat is gebruikt (rechtermuisknop –> Bron weergeven), maar het kan veel gemakkelijker.

Tool om WordPress thema te achterhalen

Er is een tool voor: wpthemedetector.com/

wordpress theme detector tool

Vul de url van de site in waarvan je het thema wilt weten. Vervolgens krijg je te zien of het in WordPress gemaakt is en zo ja, met welk thema. Je krijgt ook de naam van de ontwikkelaar te zien, zodat je meteen weet waar je het thema eventueel kunt aanschaffen.

Maar dat is nog niet alles. Je krijgt ook een overzicht van de gebruikte plugins op deze website.

Handig? Ja, want dit kan je op ideeën brengen om eens een ander thema op je website te rpboeren of om een plugin te testen die je misschien nog niet kende. Wel altijd eerst een backup maken voordat je met een ander thema aan de slag gaat!

Top WordPress Themes

Op de pagina van wpthemedetector.com/ vind je onder het tabje [Top Themes] een top 25. Hier worden de thema’s vermeld die op dit moment het meest populair zijn. Als je nog op zoek bent naar een thema of theme is het zeker de moeite waard hier eens te kijken. Ze staan niet voor niets in de top 25.

Top WordPress Plugins

Als je hier toch bent kun je ook even kijken naar de Top Plugins. Dit zijn de meest populaire plugins, maar dit wil niet zeggen dat je deze dan ook maar klakkeloos moet installeren. Integendeel. Te veel plugins vertragen je website. Voor dit lijstje geldt dan ook: interessant, kijk wat je ermee kunt en of je het echt wel nodig hebt. : .

 Top WordPress Theme Providers

Als laatste lijstje vind je een opsomming van de meest populaire aanbieders van thema’s. Volledigheidshalve vermeld ik het hier, maar ik doe hier zelf niet zo veel mee.

Vragen over WordPress

Heb jij een vraag over WordPress? Ik hoor het graag. Vragen staat vrij.  Laat het weten. Ik help je graag en wie weet is jouw vraag wel het onderwerp voor mijn volgende blog!