Selecteer een pagina

Ik kreeg de vraag of je een directe link kunt maken naar een formulier dat staat op een pagina op je website? Zo ja, waar kun je die url dan vinden?

Contactformulier of inschrijfformulier nieuwsbrief

Ja, dat kan. Maar eerst moet je weten om wat voor soort formulier het gaat. Gaat het om een contactformulier waarbij de inhoud in jouw mailbox terecht komt, zodat jij hier op kunt antwoorden. Of gaat het om een formulier dat je hebt gemaakt bij je mailprovider (Mailchimp, Active Campaign, Mailblue) waarbij bezoekers zich kunnen inschrijven?

Link naar contactformulier op je website

Om een url te maken naar het contactformulier moet je een aparte pagina maken met dit formulier er op. In dit voorbeeld wordt het formulier gebruikt om een bel-intake aan te vragen. Ik noem deze pagina dan {Aanvragen proefmonster[. De url zal dan zijn https;//www.sitevisie.com/aanvragen-bel-intake.

Link naar inschrijfformulier Nieuwsbrief

Een link naar een inschrijfformulier bij je mailprovider werkt anders. In dit voorbeeld ga ik uit van La Posta. Maar het werkt bij andere provider ook zo. Eerst maak je een lijst waarop mensen komen te staan die zich inschrijven. Dan maak je een inschrijfformulier aan. Ik ga er voor dit voorbeeld niet verder op in, maar mocht je hier vragen over hebben, neem dan even contact met me op. Zodra je een formulier hebt gemaakt voor een lijst zijn er 2 mogelijkheden

  1. Directe link van je mailprovider: link nieuwsbrief
  2. VIa code op een websitepagina: Pas het formulier aan qua layout en plaats dit op een pagina op je website. Je krijgt hiervoor een code, Plaats deze code op een pagina of widget op je website. Sla de pagina op. De link naar deze pagina is dan de link naar jouw formulier. In dit voorbeeld: https://www.sitevisie.com/inschrijfformulier-mailprovider/
  3. Via een plugin (als je mailprovider deze heeft). Dan kun je simpel de lijst aanvinken als nieuw element op een pagina.

Waarom zou je een link naar ene formulier willen maken? Bijvoorbeeld om deze in je nieuwsbrief, folder of persbericht te zetten.

Veel succes en kom je er niet uit, naam dan even contact met me op.

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven