Selecteer een pagina
klikbare telefoonlink

Jij hebt natuurlijk ook een telefoonnummer op de contactpagina van je website staan, toch? Maar weet je dat je hier ook een klikbare telefoonlink aan toe kunt voegen?

Als je op je mobieltje via Google naar een bedrijf zoekt krijg je in de zoekresultaten bedrijven te zien met daarachter een klikbaar telefoonnummer. Als je hier op klikt wordt het nummer direct door je mobieltje gebeld. Super handig want je hoeft het telefoonnummer dus niet meer eerst even ergens te noteren. Handig, maar bezoekers van jouw website verwachten nu wel dat het telefoonnummer op jouw website ook klikbaar is. Aan het werk dus.

Klikbare telefoonlink

Hoe kun je een klikbare telefoonlink aan je WordPress website toevoegen? Ik ga het uitleggen.

Een klikbare telefoonlink maak je met behulp van een HTML5 protocol, een korte “code”. De mailprotocol [mailto: …] ken je waarschijnlijk al. Dit zijn de meest gebruikte HTML protocollen:

  • tel: – een telefoontje plegen
  • mailto: – de email app openen.
  • callto: – Skype openen
  • sms: – een sms versturen

Elke browser reageert anders op deze protocollen. Vaak zal het nummer in een pop-up op je scherm verschijnen, waarna je direct op “Bellen” kunt klikken. Bij andere browsers wordt eerst je telefoon-app gelanceerd.

Klikbare telefoonlink toevoegen

Je voegt de code toe aan de locatie waar je de klikbare telefoonlink wil weergeven. Dat ziet er bij telefoonnummer 1234567890 als volgt uit:

Je kun me ook bellen

Het vetgedrukte deel is het deel van de link wat de gebruikers zien. Dit hoeft niet hetzelfde te zijn als de daadwerkelijke link; je kunt in plaats van het telefoonnummer ook een tekstje weergeven, zoals “Direct bellen.” In dat geval ziet het er als volgt uit:

Gebruikers zullen alleen de vetgedrukte tekst zien, maar wanneer ze erop klikken zal de bel-app van hun mobieltje gelanceerd worden, en zal het nummer al ingevoerd zijn. Ze hoeven dan alleen nog maar op de belknop te drukken.

In plaats van een tekst kun je natuurlijk ook een knop maken met een telefoonlink:

Link naar WhatsApp

Behalve een link naar je telefoonnummer kun je ook een link maken naar WhatsApp. Bezoekers kunnen je dan rechtstreeks een appje sturen. Persoonlijk vind ik dit fijner dan bellen 😉 Je maakt dan weer een tekst of button, selecteert deze en voegt de volgende linktekst in :

https://wa.me/31612345678

Wel aanpassen aan jouw telefoonnummer! Er hoeft geen + voor het landennummer). Dat ziet er dan zo uit:

Je kunt me ook direct een berichtje sturen via WhatsApp

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven