Selecteer een pagina

Het menu bestaat uit een aantal links naar belangrijke pagina’s. Meestal staan deze links in een bovenbalk. Het menu in je website is belangrijk. Het menu moet je bezoekers immers de weg wijzen naar jouw belangrijkste pagina’s.

Je website is geen boek, waarbij je begint bij bladzijde 1 (de homepagina) en dan doorleest tot het einde. Bij je website weet je nooit op welke pagina je bezoekers binnenkomen. Dit kan heel goed de homepagina zijn maar ook een heel andere pagina die ze via Google (of een andere zoekmachine) gevonden hebben. Het menu moet dus duidelijk zijn.

Menu aanmaken

Pagina aan menu toevoegen

Als je een nieuwe pagina hebt aangemaakt wordt deze niet automatisch aan het menu toegevoegd. Wat moet je dan doen?

–> Ga naar [Weergave] en dan naar [Menu’s]
–> Selecteer het menu waar je de pagina aan toe wilt voegen. Heb je maar 1 menu dan worden geen keuzeopties weergegeven. Heb je hier helemaal geen menu? Maak dan eerst een menu aan.  
–> Vink aan de linkerkant de nieuwe pagina aan en klik op de knop [Aan menu toevoegen]

De pagina is nu onderaan het menu toegevoegd. Je kunt de pagina vervolgens gewoon met je muis slepen naar de juiste plaats.

Standaard staat de homepage links in de menubalk en de contactpagina rechts. In het beheergedeelte betekent dit dat de homepage bovenaan staat en de contactpagina altijd onderaan. 

Staat alles in de juiste volgorde? Sla het menu dan op. 

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven