Iedereen kent Facebook natuurlijk als het sociale medium. Maar daarnaast is het ook het moederbedrijf van Instagram en WhatsApp. Verwarrend? Ja dat vonden ze zelf ook. Daarom hebben ze een nieuw logo ontwikkeld voor het moederbedrijf Facebook.

Facebooks marketingdirecteur Antonio Lucio schreef bij de onthulling van het nieuwe logo in een bedrijfsblog dat hij hoopt er meer duidelijkheid mee te scheppen over de producten van Facebook.

“We introduceren een nieuw logo waarmee we het moederbedrijf Facebook beter onderscheiden van de Facebook-app die zijn eigen branding behoudt.” Hij voegde daaraan toe dat “mensen horen te weten welke bedrijven achter de apps zitten die ze gebruiken”.

Zo ziet het logo voor het moederbedrijf Facebook er uit:

logo facebook moederbedrijf

Het nieuwe logo in hoofdletters zal geplaatst worden aan de onderkant van de apps Instagram en WhatsApp en andere apps van Facebook, zodat je kunt zien dat deze app van Facebook is. Voorbeeld Instagram:

facebook logo op instagram

Het nieuwe logo zal de komende weken worden uitgerold.

Kortom: het hierboven getoonde logo is uitsluitend bedoeld voor het moederbedrijf van Facebook, WhatsApp en Instagram. Het is niet het nieuwe logo voor het sociale medium Facebook. Dat blijft gewoon blauw 😉

 

Loading...

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven

Pin It on Pinterest