Knop “Beschikbaar” op LinkedIn verwijderen

Knop “Beschikbaar” op LinkedIn verwijderen

“Er staat ineens “Beschikbaar” op mijn LinkedIn-profiel, maar ik ben helemaal niet op zoek naar een baan. Hoe krijg ik die irritante knop weg?

Het korte antwoord is: NIET. Hoezo dan?

Blauwe knop ‘Beschikbaar’ kun je gewoon negeren

De knop is niet te verwijderen. Het is een knop waarmee je kunt aangeven dat je beschikbaar/ op zoek naar werk bent door op de knop te klikken. Als je dit niet doet gebeurt er niks. Gewoon negeren dus. Bezoekers van jouw profiel zien die knop niet eens.

Hoe anderen jouw LinkedIn profiel zien

Als je inlogt bij LinkedIn kom je automatisch meteen in de bewerkmodus. Wil je weten hoe anderen je profiel zien? Log dan even uit en ga dan naar je LinkedIn profiel. Je zult zien dat de blauwe knop niet op jouw profiel staat.  

Een  button op je facebook omslagafbeelding maken

Een button op je facebook omslagafbeelding maken

Vaak zie je een knop op een omslagfoto van Facebook. Heb jij je wel eens afgevraagd hoe ze dat doen? 

button facebook omslag

Ik ga je een geheim verklappen: het is helemaal geen knop!

Het maakt niet uit waar je klikt op die afbeelding: links, rechts, in het midden of op “de knop”. In alle gevallen komt er na het klikken op de afbeelding een popup met links de afbeelding en rechts de beschrijving. Daar gaat het om, die beschrijving. Laat deze ruimte niet leeg!

Zet een link in je beschrijving van de afbeelding

Maak een goede beschrijving van de afbeelding en zet een link bij.
Zo kun je de afbeelding gebruiken als “advertentie-tekst” met een “knop” naar je website of webshop. 

Handig he? 

Nog een tip: dit geldt voor alle afbeeldingen op Facebook. Als je dus meerdere afbeeldingen bij een post plaatst let er dan op dat je bij alle afbeeldingen een omschrijving plaatst.

Is het gelukt met je facebook header/cover/omslagfoto? Zet dan een link in een reactie. Vind ik leuk 😉

Zie je steeds dezelfde mensen in je feed van LinkedIn?

Zie je steeds dezelfde mensen in je feed van LinkedIn?

Vraag  jij je af waarom je altijd bijdragen van dezelfde mensen ziet op LinkedIn ziet? Wil je liever berichten van meer mensen uit je netwerk zien? Dan heb ik hier een tip voor je:

Ga op je homepagina naar het kleine uitklapmenu onder het veld ‘Begin met het schrijven van een bijdrage’ bovenaan. Het uitklapmenu ligt naast ‘Sorteren op’. (Zie afbeelding).

Het staat nu waarschijnlijk op  [populair]. Dit is de standaard instelling. Dit betekent dat je de meest populaire berichten ziet, niet noodzakelijkerwijs van je hele netwerk dus.

Klik op het driehoekje en kies voor [Recent].

Nu zou je de bijdragen van meer mensen uit je netwerk moeten zien!

Fotoalbums downloaden van Facebook

Fotoalbums downloaden van Facebook

Heb jij veel foto’s gemaakt tijdens de vakantie? En ook veel foto’s daarvan op Facebook geplaatst? Deel je ook andere foto’s die je eigenlijk heel dierbaar zijn op Facebook? Die wil je natuurlijk niet kwijt raken.

Weet je dat je al je gegevens en dus ook je fotoalbums kunt downloaden van Facebook? Zet ze op je computer of in Dropbox of Google Drive. Dan zijn ze zeker goed bewaard. Je weet het immers maar nooit met Facebook!

Hoe kun je een Facebook fotoalbum downloaden?

  1. Ga naar je profiel op Facebook.
  2. Klik op het driehoekje naast je naam helemaal rechtsbovenin
  3. Klik op [Instellingen en Privacy]
  4. Klik op [Je Facebook gegevens]
  5. Klik op [Je gegevens downloaden]
  6. Vervolgens kun je aanvinken welke gegevens je wilt downloaden (Berichten, foto’s, Opmerkingen…)
facebook gegevens downloaden
facebook gegevens downloaden

Zo kun je regelmatig een backup maken.

Succes.

Zes tips om een goede pin te maken

Zes tips om een goede pin te maken

De beste  pins vertellen een goed verhaal, maken mensen nieuwsgierig en zijn natuurlijk visueel aantrekkelijk. Maar hoe maak je nu een goede pin? Een aantal tips:

Gebruik een verticale afbeelding

Gebruik afbeeldingen van een hoge kwaliteit die opvallen.

Formaat

Gebruik een beeldverhouding van 2:3 aan (bijv. 1000 x 1500 pixels). Met andere beeldverhoudingen kan je pin worden afgekapt of kunnen de prestaties verslechteren.

Maak van je merk het middelpunt

Maak van je product of service het middelpunt. Vermijd abstracte afbeeldingen of lifestylebeelden die niet bij jouw merk horen.

Laat je logo zien

Je kunt je logo op elke afbeelding zetten voor herkenbaarheid, maar houd het dan wel subtiel. Zet je logo niet rechtsonder, want daar komen de productpictogrammen van Pinterest te staan.

Voeg tekstoverlays toe

Tekstoverlay is de tekst die wordt weergegeven op je pinafbeelding om hem op te laten vallen. Houd de tekst kort voor goede leesbaarheid op mobiele apparaten. Maak afzonderlijke pins voor elk land waar je je op richt, zodat ze vertaald kunnen worden in de lokale taal.

Optimaliseer de tekst van elke pin

Door duidelijke titels en beschrijvingen wordt je pin sneller ontdekt in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 100 tekens gebruiken voor je titel en maximaal 500 voor je beschrijving.

Check je links

Zet op elke pin een link, liefst naar een relevante pagina op je website. Pin je een afbeelding van iemand anders met link? Controleer dan of deze link actief is en snel laadt. Niets is zo slecht als een niet werkende link.

Het verhaal van de paarse schoenen: doe er je voordeel mee.

Het verhaal van de paarse schoenen: doe er je voordeel mee.

Het verhaal van de paarse schoenen en hoe je dit kunt gebruiken voor je facebookmarketing. 

paarse schoenen en marketing

Het verhaal

Miranda had voor een feest een mooie paarse jurk gekocht en wil daar natuurlijk bijpassende paarse schoenen bij. Ze stapt enthousiast een schoenenzaak in en vraagt: “Heeft u ook paarse schoenen?”. Nee, helaas niet, is het antwoord.

Op naar de volgende schoenenzaak. Ook daar krijgt ze een ‘nee’ te horen. Na alle schoenenzaken in haar stad te hebben afgelopen belt ze in paniek haar zus en vriendinnen met het verzoek in hun woonplaats te kijken of ze daar misschien paarse schoenen verkopen in haar maat. 

Om haar te helpen hadden de zus en vriendinnen ook weer hun vriendinnen op pad gestuurd en…. je raadt het al: nergens paarse schoenen. 

De schoenverkopers hadden inmiddels ook contact met elkaar over deze nieuwe trend van paarse schoenen. En wat doe je dan? Juist: paarse schoenen laten maken en groot inkopen. 

En Miranda? Die zag een nog veel mooiere blauwe jurk voor haar feest en kocht daar bijpassende blauwe schoenen bij. 

Wat heeft dit verhaal met facebookmarketing te maken?

Facebook werkt hetzelfde als de schoenverkopers in het bovenstaande verhaal. 

Facebook wil namelijk elke gebruiker datgene te laten zien wat zij interessant vinden en wat op dat moment actueel is.

Als er dus over een bepaald onderwerp heel veel gesproken wordt op internet (zoals in het voorbeeld van de paarse schoenen), denkt Facebook dat het dan vast heel belangrijk is en laat daarom deze berichten veel meer zien in het nieuwsoverzicht.

Daarom zie jij dus al die berichten voorbij komen.

Dat betekent dus ook, dat als jij inspringt op de actualitei jouw berichten veel meer getoond zullen worden aan jouw fans en volgers. 

Speel dus op een originele manier in op de actualiteit bij je post voor Facebook.