Zoekwoorden vinden en gebruiken

Zoekwoorden vinden en gebruiken

zoekwoorden

Ben jij nieuwsgierig welke zoekwoorden jij voor je website zou kunnen gebruiken? Of ben je op zoek naar onderwerpen voor een nieuwe blog? Daar is een tool voor. Je hoeft alleen maar een zoekwoord in te vullen en je krijgt een lijst van suggesties voor enkelvoudige zoekwoorden en long tail keywords zoals Google deze zou tonen.

Wat zijn long tail zoekwoorden?

Long tail zoekwoorden zijn specifiek en vaak een stuk langer dan de korte zoektermen met hoge maandelijkse zoekvolumes. Voorbeeld:

De zoekterm ‘tv’ geeft duizenden resultaten; de zoekterm ‘zwarte LCD tv 90 cm’ is veel specifieker en geeft daardoor directere zoekresultaten, Long tail is een term die in SEO (zoekmachineoptimalisatie) vaak gebruikt wordt. Daarnaast wordt het ook veel gebruikt bij het advertentieplatform Google Ads.

De tool Yoast.com/suggest.

Hoe werkt de tool Yoast.com/suggest?

– Typ jouw onderwerp in de zoekbalk : Bijvoorbeeld ‘Italiaans leren’ of ‘koolhydraatarm’ of ‘meditatie’
– Kies dan bij language ‘Dutch’
– Je vindt dan allemaal woorden of korte zinnen – veel gezochte onderwerpen dus. Deze kun je gebruiken voor je blogs.

Er zitten vast onderwerpen bij die je zullen inspireren!

Minicursus canva

Minicursus canva

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden.

Dat geldt helemaal voor social media. Een post op Facebook en Instagram valt of staat met de afbeelding. Maar hoe kom je nu aan goede afbeeldingen? Je kunt natuurlijk een foto van jezelf of een stockfoto gebruiken, maar dan ben je er nog niet. Je wilt de foto ook aanpassen aan je huisstijl en wellicht voorzien van een tekst. De afbeeldingen moeten verder ook bepaalde formaten hebben. Het ideale formaat voor Facebook is anders dan voor Instagram. En last but not least, je wilt er ook geen uren mee bezig zijn, toch?

Online grafische tool voor Mac en Windows

Dan is Canva de oplossing. Canva is een online grafische designtool speciaal gericht op “non-designers”. Met drag-and-drop zet je eenvoudig ontwerpen in elkaar voor social media, je website en je blog. Ook documenten, posters, flyers, visitekaartjes en uitnodigingen maak je met Canva.

Hoe? Dat laat ik je zien in deze video.

Veel plezier en succes. Laat je in een reactie zien welke afbeelding jij gemaakt hebt?

Afbeeldingen comprimeren – wat een panda kan betekenen voor je website

Afbeeldingen comprimeren – wat een panda kan betekenen voor je website

Als je nu denkt: “Wat moet ik met een panda?” Lees dan even verder.

Als je veel grote afbeeldingen op je website zet zul je daarmee je website enorm vertragen. Je kunt natuurlijk een plugin gebruiken om afbeeldingen tijdens het uploaden te verkleinen. Beter nog is het om de afbeeldingen te comprimeren voordat je ze gaat uploaden. Dat gaat heel gemakkelijk met tinypng.

Afbeeldingen compirmeren met tinypng

Hoe werkt tinypng? Je kunt direct afbeeldingen uploaden. Deze worden gecomprimeerd en dan kun je ze weer downloaden. Het verschil is op je website niet te zien, maar het scheelt enorm. Je website wordt er niet alleen sneller dooi, maar het scheelt ook enorm veel ruimte op je server.

In de gratis versie kun je maximaal 20 foto’s per keer comprimeren van maximaal 5 mb groot.

Screenvideo’s maken

Screenvideo’s maken

Heb jij er wel eens aan gedacht om screenvideo’s op te nemen? Het is niet moeilijk. Gebruik een screenvideo tool voor bijvoorbeeld:

  • Het maken van een online training of e-course
  • Het maken van duidelijke tutorials
  • Je powerpoint presentatie: je neemt je beeldscherm op en je praat erbij. Zet deze video dan op je website en deel de link op de social media.
  • Het maken van een video-boodschap voor je klanten of collega’s. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke uitleg opnemen, specifiek voor een klant. Persoonlijker kan het niet.
  • Samenwerking met anderen

Tip: als je geen zin hebt om uitgebreide notities te schrijven kun je natuurlijk ook een videomemo maken!

Gebruik de tool: ‘Loom’

Werk je met Apple dan ken je het programma QuickTime wel. Dat werkt ook prima. Maar een goed, of misschien wel beter, alternatief is de tool ‘Loom’

De tool Loom is geweldig voor schermopname en het verzenden van video’s. Erg gemakkelijk om te gebruiken en … gratis.

Hier vind je de tool Loom: https://www.useloom.com/

5 editors om leuke afbeeldingen van je foto’s te maken

5 editors om leuke afbeeldingen van je foto’s te maken

Je hoeft helemaal niet handig te zijn om leuke afbeeldingen te maken. Hoe krijg je dan toch die leuke effecten? Er zijn gelukkig tools voor. Dit zijn 5 hele leuke met ontzettend veel mogelijkheden.

! Waarschuwing: het is verslavend.

1. Photofunia, jouw foto of logo op een bushokje, flatgebouw, vliegtuig of magazine. Er zijn heel veel leuke opties met Photofunia.
2. Funny.pho.to,, 600 verschillende foto frames, effecten en filters om jouw foto helemaal te bewerken en dus helemaal eigen te maken.
3. Loonapix, een website waarbij je foto’s kunt bewerken met foto effecten, lijsten en gezichtseffecten.
4. Be funky uitgebreide foto editor. Handig bij deze editor is dat je rechtstreeks kunt zoeken in Pixabay.
5. Canva. Lest best: een mega tool. Eigenlijk meer een programma. Je kunt er heeeeeeel veel mee, ook in de gratis versie.