Selecteer een pagina

De URL is het adres van je pagina

Allereerst: de URL van een webpagina is voor zoekmachines het adres van de pagina; het is niet de titel van de pagina. Deze ziet er voor mijn contactpagina zo uit: https://sitevisie.com/contact De titel van de pagina is Contact.

Bij het aanmaken van een pagina geef je de pagina een titel. WordPress maakt daar automatisch een url (of permalink) voor. De url is belangrijk om goed gevonden te worden. Zoekwoorden in een titel zijn daarom een goed idee. Maar wat nu als je een storende typfout in de titel hebt gemaakt, zoals in dit voorbeeld “Titel van de nieve pagina’? Natuurlijk verander je de titel meteen in “Titel van de nieuwe pagina” [paginabewerken], maar daarmee ben je er nog niet. Want als je de pagina opslaat en in de browser bekijkt staat het nog steeds fout: daar zou dan nog staan https://www.sitevisie.com/titel-van-de-nieve-pagina .

Je moet het webadres, de url of permalink ook nog wijzigen. Je vindt dit aan de rechterkant van een pagina:


Realiseer je dat een link naar een pagina verwijst naar de url van die pagina. Als je een url wijzigt klopt de eerder gemaakte link dus niet meer.
Ga er daarom voorzichtig mee om en check na het aanmaken van een pagina de url goed.

URL wijzigen is pagina verhuizen

Heb je een belangrijke wijziging aangebracht? Maak dan een redirect voor de zoekmachines, Een redirect is een soort verhuisbericht, zodat zoekmachines weten dat je ‘oude’ pagina niet meer bestaat en een nieuw adres heeft gekregen.

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven