Het verhaal van de paarse schoenen en hoe je dit kunt gebruiken voor je facebookmarketing. 

paarse schoenen en marketing

Het verhaal

Miranda had voor een feest een mooie paarse jurk gekocht en wil daar natuurlijk bijpassende paarse schoenen bij. Ze stapt enthousiast een schoenenzaak in en vraagt: “Heeft u ook paarse schoenen?”. Nee, helaas niet, is het antwoord.

Op naar de volgende schoenenzaak. Ook daar krijgt ze een ‘nee’ te horen. Na alle schoenenzaken in haar stad te hebben afgelopen belt ze in paniek haar zus en vriendinnen met het verzoek in hun woonplaats te kijken of ze daar misschien paarse schoenen verkopen in haar maat. 

Om haar te helpen hadden de zus en vriendinnen ook weer hun vriendinnen op pad gestuurd en…. je raadt het al: nergens paarse schoenen. 

De schoenverkopers hadden inmiddels ook contact met elkaar over deze nieuwe trend van paarse schoenen. En wat doe je dan? Juist: paarse schoenen laten maken en groot inkopen. 

En Miranda? Die zag een nog veel mooiere blauwe jurk voor haar feest en kocht daar bijpassende blauwe schoenen bij. 

Wat heeft dit verhaal met facebookmarketing te maken?

Facebook werkt hetzelfde als de schoenverkopers in het bovenstaande verhaal. 

Facebook wil namelijk elke gebruiker datgene te laten zien wat zij interessant vinden en wat op dat moment actueel is.

Als er dus over een bepaald onderwerp heel veel gesproken wordt op internet (zoals in het voorbeeld van de paarse schoenen), denkt Facebook dat het dan vast heel belangrijk is en laat daarom deze berichten veel meer zien in het nieuwsoverzicht.

Daarom zie jij dus al die berichten voorbij komen.

Dat betekent dus ook, dat als jij inspringt op de actualitei jouw berichten veel meer getoond zullen worden aan jouw fans en volgers. 

Speel dus op een originele manier in op de actualiteit bij je post voor Facebook. 

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven