Selecteer een pagina

Een pin-it-button is een kleine rode Pinterest knop die verschijnt zodra bezoekers met hun muis over een afbeelding op hun site gaan. Zodra bezoekers hier op klikken kunnen ze die afbeelding pinnen op hun eigen pinterest account. Dat is heel handig want met het pinnen van de afbeelding nemen ze de url van de pagina van jouw website mee.

Screenshot van de pin-it button:

De werking van de pin-it button nader uitgelegd

Stel Lisa pint via de pin-it-button een afbeelding van jou op een van haar borden. Haar vriendin Marijke ziet die pin op het bord van Marijke. Ze vindt de afbeelding ook leuk en pint de afbeelding vervolgens weer op een van haar borden. De vriendin van Marijke klikt op de pin op het bord van Marijke en komt bij jouw website ๐Ÿ˜‰ Jouw pin wordt zo gratis verspreid. Gratis marketing !

Hoe krijg je die pin-it-button op je website?

Bij WordPress is bijna overal een plugin voor. Nu ook: de plugin Pin it button On Image Hover And Post:

Deze plugin is gratis. Je kunt deze plugin via je dashboard installeren [Plugins -> Nieuwe Plugin -> naam plugin in zoekvenster intypen] of downloaden bij WordPress.org/nl: https://nl.wordpress.org/plugins/pinterest-pin-it-button-on-image-hover-and-post/

Pinterest knop instellen

Na het installeren vind je aan de linkerkant van je dashboard een extra menuknopje PinIt Button. Daar kun je een aantal instellingen bepalen.

  • Show Pin It Button In Post. Automatisch krijgen alle blogberichten, naast de afbeeldingen, รณรณk een extra Pinterest knop aan de onderkant van het bericht. Mocht je dit niet willen, dan kun je dat dus hier uitzetten.
  • Show Pin It Button In Page. Alle gewone paginaโ€™s krijgen automatisch een Pinterest knop onderaan de pagina. Mocht je dat niet willen, dan kun je dat dus hier uitzetten.
  • Show Pin It Button On Image Hover. Alle afbeeldingen tonen automatisch een bewaar knop zodra de muis op de afbeelding staat. Je zou het kunnen uitzetten, maar dit is nu juist waarom je de plugin gebruikt.
  • Pin It Button Size (On Image Hover). Hier kun je kiezen of de getoonde buttons klein of groot dienen te zijn.

Zelf instellen wรฉlke afbeeldingen de pin-it-button tonen?

Bij de tabjes Exclude Images en Exclude Pages kun je specifieke afbeeldingen of paginaโ€™s toevoegen. Op die afbeeldingen en paginaโ€™s zal dan geen Pinterest knop worden getoond.

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven