Selecteer een pagina

Vandaag kwam Desiree langs om samen haar website door te lopen. Periodiek plannen we daar een uurtje voor in. We checken dan niet alleen de inhoud van de website, maar we kijken ook hoe de website werkt. Levert deze klanten op? Hoe gaat het met social media? Welke social media wel of niet gebruiken? Hoe gaat het met bloggen?

De eerste woorden die ze sprak toen ze binnen kwam: “op weg hierin bedacht ik dat ik eigenlijk niet zo’n beeld had van wat ik wilde bespreken. En ja, misschien is dat ook wel mijn probleem. Ik doe alles een beetje hap-snap. Ik post wel eens iets op Facebook, maar werkt Facebook nog wel? En iedereen heeft het over Instagram, maar ik word al moet als ik er aan denk: weer een social medium er bij. Weer meer tijd. Moet dat nou echt?”

Kortom: veel vragen, veel te bespreken en weinig tijd. What’s new?

We gingen er even voor zitten. Inhoud en structuur, daar draaide het vandaag om.

Plannen geeft rust en plezier

Facebook berichten kun je inplannen. Maak daar dan ook handig gebruik van. Heel veel data liggen al vast, zoals moederdag en Kerst. Maar nog veel meer. Hier kun je met een bericht op inhaken. Daarom heb ik een inhaakkalender voor gemaakt.

Hoe het inplannen werkt: ga er aan het begin van de maand even voor zitten. Kijk wat je kunt inplannen, maak er leuke afbeeldingen bij in Canva en en je bent klaar voor een week of maand. Extra posts kunnen altijd.

Instagram

Je kunt eigenlijk niet meer om Instagram heen. Facebook verliest aan popularitieit, Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken Instagram. Instagram is makkelijker om mee te werken dan Facebook. We hebben gekeken hoe je een account aanmaakt. En als je dan toch een account hebt, zet deze dan meteen om naar een zakelijk account.

Aan het eind zei Desiree: goh wat hebben we veel gedaan. Zo goed dat we dit regelmatig doen. Ik heb weer huiswerk en ik ben blij dat ik de technische dingen aan jou kan overlaten. Prettig idee dat de website up to date blijft.ย  Dank je wel! Toen ze weg ging zei ze:

Vol inspiratie ga ik weer op pad!

Heerlijk!

Ook je website ff checken?ย 

Herken je dit verhaal en wil je ook wel even een uurtje of een middagje sparren over je website? Maak dan gauw een afspraak.

Groetjes,
Dieneke
06 55 333 608
dieneke@sitevisie.com

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven