Selecteer een pagina
Landingspagina

Een landingspagina is een specifieke pagina waar je mensen naar toe stuurt. Je kunt bezoekers naar deze pagina sturen via je nieuwsbrief of via social media.

Waarom is een landingspagina handig?

In veel gevallen komen bezoekers op je website via de homepage. Maar, stel dat je een nieuw product hebt. Je maakt hier een pagina voor met de titel “Nieuw product”. Je kunt dan in je nieuwsbrief of op Facebook (of Instagram, Pinterest, LinkedIn) een link plaatsen waardoor mensen direct naar deze pagina gaan. Ze ” landen” dan meteen op de pagina die jij wilt in plaats van op de homepage. Zo “stuur” je je bezoekers.

Dat is handig voor de lancering van een nieuw product, maar ook voor een aankondiging van een evenement. Bezoekers komen direct op de pagina die JIJ wilt. Natuurlijk heb je op deze pagina ook een call-to-action: een button, waarmee mensen info kunnen aanvragen, mailadres kunnen achterlaten, offerte kunnen aanvragen, zich kunnen inschrijven of dit specifieke product kunnen kopen. Zie je de mogelijkheden ?

Geen afleiding op de landingspagina

Het kenmerk van een landingspagina is dat er totaal geen afleiding is. Geen menu aan de bovenkant, geen zijbalk met informatie. Op de pagina alleen de informatie en de actie die jij wilt dat mensen op die pagina doen: klikken op een button of formulier invullen.

Is het je nog niet helemaal duidelijk? Plan dan een privรฉ sessie ๐Ÿ˜‰

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven