Selecteer een pagina

Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google. Hiermee kun je de aanwezigheid van je site in de zoekresultaten van Google bijhouden en onderhouden. Daarnaast kun je problemen met je aanwezigheid in de zoekresultaten oplossen.

google-search-console

Google Search Console is handig als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de weergave van je site op Google Zoeken en je bereid bent wat tijd te besteden aan zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ja, dit kost tijd, maar het goede nieuws is dat een kleine inspanning veel kan opleveren voor het verbeteren van je zoekresultaten. Volg deze stappen:

  1. Meld je aan voor Search Console. Het is gratis, er zijn geen upgrades of betaalde services en je ontvangt meldingen wanneer Google ongebruikelijke activiteit op je site ziet, zoals crawlproblemen of aanwijzingen voor hacking.
  2. Voeg jezelf toe als eigenaar van de site en verifieer dit. Je moet bewijzen dat je de eigenaar van je site bent, omdat Search Console informatie weergeeft over je site die alleen bekend mag zijn bij de site-eigenaar. Aan de hand van deze informatie kun je wijzigingen aanbrengen die de weergave van je site op Google kunnen beïnvloeden.
  3. Lees de gids van Google voor basisgebruik van Search Console. Een basisgebruiker hoeft maar één keer per maand een snelle sitecontrole uit te voeren, tenzij we je laten weten dat we een probleem hebben gevonden.

Kom je er niet uit? Vraag dan om hulp. Besteed het uit aan mij of volg een workshop, zodat we het samen kunnen doen. Wat wil je weten of doen? Laat het me weten. Ik hoor graag van je.

    Blijf op de hoogte

    Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

    Je bent succesvol ingeschreven