Selecteer een pagina

De beste  pins vertellen een goed verhaal, maken mensen nieuwsgierig en zijn natuurlijk visueel aantrekkelijk. Maar hoe maak je nu een goede pin? Een aantal tips:

Gebruik een verticale afbeelding

Gebruik afbeeldingen van een hoge kwaliteit die opvallen.

Formaat

Gebruik een beeldverhouding van 2:3 aan (bijv. 1000 x 1500 pixels). Met andere beeldverhoudingen kan je pin worden afgekapt of kunnen de prestaties verslechteren.

Maak van je merk het middelpunt

Maak van je product of service het middelpunt. Vermijd abstracte afbeeldingen of lifestylebeelden die niet bij jouw merk horen.

Laat je logo zien

Je kunt je logo op elke afbeelding zetten voor herkenbaarheid, maar houd het dan wel subtiel. Zet je logo niet rechtsonder, want daar komen de productpictogrammen van Pinterest te staan.

Voeg tekstoverlays toe

Tekstoverlay is de tekst die wordt weergegeven op je pinafbeelding om hem op te laten vallen. Houd de tekst kort voor goede leesbaarheid op mobiele apparaten. Maak afzonderlijke pins voor elk land waar je je op richt, zodat ze vertaald kunnen worden in de lokale taal.

Optimaliseer de tekst van elke pin

Door duidelijke titels en beschrijvingen wordt je pin sneller ontdekt in de zoekresultaten. Je kunt maximaal 100 tekens gebruiken voor je titel en maximaal 500 voor je beschrijving.

Check je links

Zet op elke pin een link, liefst naar een relevante pagina op je website. Pin je een afbeelding van iemand anders met link? Controleer dan of deze link actief is en snel laadt. Niets is zo slecht als een niet werkende link.

Blijf op de hoogte

Gratis tips en tricks voor je website ontvangen?

Je bent succesvol ingeschreven